Kom i form efter fødsel

Iform efter fødslenEn fødsel har eftervirkninger der kan sætte dig i en begrænset position. Selvom graviditeten var perioden, hvor du skulle være allermest forsigtig, for barnets og dit eget helbreds skyld, så er der stadig en vej tilbage til din normale fysik. Livmoderen trækker sig roligt tilbage men du er stadig nødt til at være forsigtig indtil da. Imens er din mælkeproduktion i fuld gang og du kan amme dit barn.

Amning medfører en forøget forbrænding af kalorier i forhold til din normale forbrænding. Der bliver taget fra dine fedtdepoter og derved taber du vægten sammen med barnet får sin næring. Det er dog vigtigt ikke at fremskynde processen med en diæt, da barnets næringsstoffer kommer fra det mad du indtager. Derved er det vigtigt at holde dit madindtag sundt og næringsrigt. Barnet får også sine anti-stoffer igennem amningen, der hjælper på barnets helbred og vækst.
Samtidig med amningen har du mulighed for rolige øvelser. Dog skal du ikke overanstrenge dig for meget, men lade kroppen følge tiden til du er tilbage i din krops oprindelige tilstand. Kroppen er ikke klar til nogen anstrengene aktivitet før livmoderen har fundet sig på plads.

Kom i form efter fødsel – undgå myterne for hurtige resultater.

Der går nemlig mange myter rundt om, hvorledes man taber sig mest effektivt, men de er ikke altid vedligeholdende. At sulte sig selv kan sætte kroppen i nedsat stofskifte, og derved kan vægten arbejde sig stille tilbage på din krop. Det er derfor måske mere i din interesse at få en vedvarende løsning til dit ønskede vægttab. Det er vigtigt at du er bevidst om, hvad du indtager og gør ved din krop, og det er ikke alle udtalelser der er sande, selvom det kan lyde overbevisende.
Motion er svaret til din situation. Med motion formår du ikke bare at tabe dig i vægt, men du får også en bedre og mere slank form – endda bliver du pæn omkring maven med den rigtige træning. Ved at fortsætte en god kost og indtage varieret mad kan du kan du danne dig den nødvendige energi du skal forbrænde. Det er det der skaber vægttab – på den sundeste vis for din krop og dit sind.

Af motionsformerne er styrketræning og cardio hit i kombination det vigtigste, hvis du ønsker at kiloene skal af. Konditionstræning fokuserer på at opnå en høj puls, hvilket styrker dit hjerte og blodbanen. Derved kan du optage og sende mere ilt og styrke din krop og forbrænding. Konditionstræning foregår under intensiv træning, og det kan være lav intensitet i lang tid, eller høj intensitet i kort tid – sidstnævnte kendt som HIIT (Høj Intensiv Interval Træning). Derved kan du selv bestemme din træningstid, da den kan være kort. Det kan hjælpe dig på de dage du måske ikke føler overskud. Konditionstræning har også forskellige øvelser, så du er ikke nødvendigvis bundet til løb. Styrketræningen er yderst vigtigt, da den får din krop til at forbrænde kalorier, selv mens du sover – Læs meget mere om cardio, fedt og styrketræning her

Styrketræning er et rigtigt godt supplement til konditionstræning.

Selvom det bygger på styrkeopnåelse og muskeldannelse, så bliver du ikke meget større i massen. Derimod hjælper styrketræningen med at fremhæve og fremtone dine muskelgrupper, hvilket du måske kan finde charmerende til dit image.
Du vil gerne i form, men det er også vigtigt at du ved, hvad du skal gøre for at det sker. Der er ingen genvej, og det tager tid men det betaler sig. Er du i tvivl om hvad du skal gøre, så kan du få en personlig træner eller vejleder, der kan hjælpe dig med et program, både for træning og kost. Det er bestemt den mest effektive mulighed, og det kan stærkt betale sig, hvis du befinder dig på bar bund.

Mange kvinder træner på baggrund af myter fra medierne og damebladene. Gør dig selv en stor tjeneste og læs hos Joan Lang, hvordan du undgår de typiske fejl.
Læs mere hos Personlig træner Joan Lang om styrketræning for kvinder

Da den rigtige mad giver dig næringstofferne du skal bruge sammen med energien, og træningen udmatter dine muskler samt ødelægger dine muskelfibrer, da er der en sidste proces til at komme i form. Det sker igennem søvn og hvile til musklerne. Imens du slapper af bruger musklerne tiden til at genopbygge de ødelagte fibrer, og dertil styrker dem. Det gælder dog også at dit stressniveau falder proportionalt med din øgende aktivitet. Den øgede energi giver dig mere overskud til din hverdag, og den hjælper også på dit humør. Derfor er det vigtigt for dig at overholde en god hviletid, da det ikke kun er godt for dit fysiske helbred, men også for din mentalitet.
For at du kan starte med dit vægttab og komme i form er det vigtigt at du sætter dig dine målsætninger, og holder fast i dem. Lidenskab behøver ikke at være en faktor for at du bliver slank. Derimod er motivationen vigtig – den motivation der drevet af din vision om det endelige resultat. Og motivation kan findes mange steder – i blandt venner, medarbejdere, atleter, idoler eller i dit ejet spejl.